log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

Млекарница Малеш

malesh logo

Адреса Производство: ул.Маршал Тито бр.32а с.Смојмирово, Берово, Македонија
Адреса Продавница: бул.Видое Смилевски Бато бр.2Б Ново Лисиче, Скопје, Македонија
Телефон: +389 33 472 432
Мобилен: +389 70 309 891
               +389 71 309 891
email: vasko0405@yahoo.com

fbfb

      ОПИС                

МЛЕКАРНИЦА МАЛЕШ лоцирана во село Смојмирово, во еколошки чиста средина, во пазувите на Малешевските Планини, произведува повеќе од 20 различни видови производи од кравјо, овчо и козјо млеко, направени по стари, традиционални рецепти.

- Кравјо, мешано, овчо и козјо сирење
- Кравји, мешан, овчи и козји кашкавал
- Биено сирење
- Урда

МЛЕКАРНИЦА МАЛЕШ претствавува долгогодишна семејна традиција преточена во семеен бизнис, кој веќе 15 години успешно егзистира на македонскиот пазар. Нашата мисија е производство и пласирање на квалитетни производи на македонскиот пазар, направени од чисто, природно млеко, од еколошки најчистиот регион во Македонија – Малешевијата.

Вкус на кој не можете да му одолеете!

ЕКОЛОШКИ СМОЈМИРОВСКИ ПРОИЗВОДИ
Сите видови меко бело сирење направено од кравјо, овчо и козјо млеко, како и мешано сирење, јогурт, кисело млеко од кравјо млеко и урда направена по стари и традиционални вековни рецепти, пренесувани од колено на колено.

СИРЕЊЕ
 - Овчо сирење

 - Кравјо сирење

 - Мешано сирење

 - Козјо сирење

 - Биено сирење

КАШКАВАЛ
 - Кравји кашкавал

 - Козји кашкавал

 - Мешан кашкавал

 - Овчи кашкавал

МЛЕКО И МЛЕЧНИ ПРОИВОДИ
 - Јогурт

 - Кисело млеко

 - Кравјо масло

 - Урда

 - Урда со пиперки

    ГАЛЕРИЈА           

 

Млекарница Малеш

     МАПА                 

Печати