log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

Лексика

leksika logo

Адреса: ул.Филип Втори Македонски бр.15/4, Битола, Македонија
Телефон: +389 47 552 422
Мобилен: +389 76 251 500
Е-маил: avrambt@hotmail.com
Центар за странски јазици: fbfb / Биро за преводи: fbfb

web

Работно време:
Пон - Пет од 09:00 до 16:00
Саб од 09:00 до 13:00

      ОПИС                

Ние сме ЛЕКСИКА - Биро за преводи и центар за изучување на странски јазици кое успешно работи веќе 13 години.

Бирото за преводи Лексика врши стручни судски и симултани преводи на повеке од 40 јазици. Постоиме од 2009 година. Вршиме превози за 1 час. Специјални попусти за редовни клиенти и посебни попусти за поглеми количини преводи.Центарот за странски јазици Лексика е акридитиран центар основан во 2006 година. Училишта на три локации со дејност курсеви за странски јазици за сите возрасти. Изучување на сите европски јазици.Користиме стручна литература од најголемите и најпознати издавачки куки како кембриџ, оксфорд, нашионал географикс, хубер, ланген шаид, натур и култур и др. Располагаме со професионален наставен кадар - професори експерти во својата област со одлични говорни и комуникативни вештини кои употребуваат педагошки елементи на начин правилно да го пренесат стекнатото знаење на своите ученици и како краен ефект се постигне позитивен резултат во сверата на странските јазици.
Вршиме уписи на македонски студенти во странство како и странски студенти во Македонија.Посредуваме при работа и сместување на македонски студенти во германија.

Странски јазици
изучување на странски јазици со комуникативни вештини и граматичка платформа за
правилен изговор и правопис
Странска литература
изучување на литературата на странскиот јазик, како и културата и традицијата на
државата репрезент на јазикот кој се изучува
Превод на документи
стручни судски и стимултавни преводи со компјутерка обработка на повеке од 40 јазици

    ГАЛЕРИЈА           

 

Лексика

     МАПА                 

Печати