log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

Центар за култура "Браќа Миладиновци"

 centarlogo

Адреса:15-ти Корпус ББ ,Струга
Телефон:+389 46 786 131
Е-маил:
info@ckstruga.mk
web    fbfb

      ОПИС                

 Центарот за култура "Браќа Миладиновци" е една од водечките установи од областа на културата во Струга и околината.Сите вработени се ангажирани на еден професионален и креативен начин да придонесат за развојот на културно-забавниот живот во градот.Во соработка со другите институции како и на културно уметничките друштва,клубови,здруженија и други асоцијации на граѓаните организираат драмски групи,музички состави,балетски групи,работилници,литературни клубови и сл.
Центарот исто така приредува и концерти,театарски представи,промоции на книги,изложби,гостувања и сл.
Во склоп на центарот работи и градската библиотека "Браќа Миладиновци" во која се достапни најновите домасни и светски бестселери,лектири,како и многубројна литература од повеќе области.

    ГАЛЕРИЈА           

 

Центар за култура "Браќа Миладиновци"

     МАПА                 

Печати