log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

Универзал ППЕВ

 univerzal logo

Адреса: Борис Кидрич 26,Гевгелија
Телефон: +389 (0)34/211 723
Мобилен: +389 (0)71/370 600 Јован Петровски
+389 (0)71/370 500 Петар Петровски
Е-маил: jovan_petrovski@yahoo.com

      ОПИС                

Компанијата УНИВЕРЗАЛ - ППЕВ се занимава со:

- Поправка и одржување на тешки товарни возила и градежна механизација
- Овластен сервис за WABCO, водечка компанија меѓу производителите на пневматика и системите за кочење (ABS, EBS, ECAS)
УНИВЕРЗАЛ – ППЕВ е претпријатие кое се занимава со поправка и одржување на тешки товарни возила и градежна механизација. Фирмата располага со современ сервис, изграден во 1997 година, опремен со најсовремена опрема која ги задоволува сите стандарди за поправка на сите европски возила и тоа од euro2, euro3, euro4 и euro5 нормите.

Сервисот на УНИВЕРЗАЛ се простира на површина од 350 метри квадратни, целиот комплекс зафаќа површина од 1500 метри квадратни, а се наоѓа во Гевгелија, кај терминалот на стариот автопат Скопје – Солун, на два километри од македонско-грчката граница и граничниот премин Богородица.
УНИВЕРЗАЛ е застапник на германската фирма WABCO која е водечка во светот на производителите на пневматика и системите за кочење (ABS,EBS,ECAS). Сервисот располага со специјални сертификати за сервисирање и поправка на овие сложени системи, мајстори кои имаат поминато обука кај самите производители, како и оригинални дијагностички апарати за успешно одржување и контролирање на овие исклучително значајни сегменти кај тешките товарни возила.

    ГАЛЕРИЈА           

 

Универзал ППЕВ

     МАПА                 

Печати