Logo

НГО Арт Студио

 ngologo


Адреса: Филип Втори Македонски б.б. 1000 Скопје
Телефони: +389 (077) 637 416; +389 (0780) 422 987
Е-маил: gapkovskaart@yahoo.com

web   fbfb

Работно време: Пон - Пет од 16:00 до 20:00

      ОПИС                

НВО Арт студио е невладина (не профитна) отворени ликовно студио основана во 1998 со седиште во Скопје, Република Македонија. Од тогаш повеќе од 500 членови беа едуцирани во областа на сликарството. Сега постои мрежа од над 75 успешни уметници кои ги градат успешно своите кариери, и се усовршуваат на различни ликовни академии за уметност во Македонија, Бугарија, Србија, Црна Гора, Хрватска Франција, Данска, и САД.

МИСИЈА:
НВО Арт Студио верува во моралнaтa и граѓанската одговорност на уметникот. Делата создадени во НВО Арт Студио илустрираат една симбиоза помеѓу влијанија и стилови од стариот и модерниот свет со личните перспективи на уметниците кои откриваат и создаваат нови начини и изрази, кои ќе имаат одраз во следните генерацијии. Уметниците се соочуваат со предизвикот на визуелната претстава на идеите и импресиите преку процесот на откривање, изучување и размена на идеи со други уметници. Различните стилови, имаат заедничка точка а тоа е ставот да се креира независно од секој вид на формализам како правило што обврзува за да ги задоволи потребите на модерната сцена. Целта е да се усоврши искуството и знаењето на современата визуелна македонска уметност и култура низ целиот свет.

    ГАЛЕРИЈА           

НГО Арт Струдио

     МАПА                 

Печати

2015 @ Biznis.eu.mk