log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

Универзал-ППЕВ

 man logo

Адреса: улица Борис Кидрич бб
1480 гевгелија
Телефон: (034) 211 723
Е-маил: jovan_petrovski@yahoo.com

   fbfb

      ОПИС                

УНИВЕРЗАЛ – ППЕВ е претпријатие кое се занимава со поправки и одржување на сите видови тешки товарни возила градежна механизација.

Фирмата располага со современ сервис, изграден е во 1997 година, опремен со најсовремена опрема која ги задоволува сите стандарди за поправка на сте европски возила и тоа од euro2 до euro 6 нормите.

Сервисот на Унверзал се простира на површина од 350 метри квадратни, целиот комплекс зафаќа површина од 1500 метр квадратни, а се наоѓа во гевгелија, кај терминалот на старот автопат Скопје Солун, на два километри од македонско-грчка граница и моторничниот премин Богородица.

Од 2017 година УНИВЕРЗАЛ-ППЕВ ДООЕЛ е овластен сервис на MAN Truck & Bus AG. Тоа значи секоја поправка и техничка поддршка за сите MAN возила и мотори,сервисирање поправка под гаранција, вклучувајќи ја и услугата MAN Service Mobile24. Исто така располагаме и со магацин со оригинални резервни делови, кои имаат 2 години гаранција.

УНИВЕРЗАЛ исто така е застапник и на германската фирма WABCO, која е водечка во светот на производителите на пневматика и системите за кочење(ABS,EBS,ECAS).

Сервисот располага со специјални сертификати за сервирање и поправка на овие сложени системи, мајстори ко имаат поминато обука кај самите производители, како и оригинални дијагностички апарати за успешно одржување и контролирање на овие исклучително значајни сегменти кај тешките товарни возила.

    ГАЛЕРИЈА           

 

Универзал-ППЕВ

     МАПА                 

Печати