log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

Карат-М

Untitled 

Улица: Благоја Стефковски 23, Скопје, Р. Македонија
Телефон: 02 253 0770
E-mail: karatmmk@gmail.com
        prodazba@karat-m.com.mk
web: www.karat-m.com.m

      ОПИС                

Нудиме  голем избор на репроматеријали и услуги за моделот на изработка “НАПРАВИ САМ”.
Со нашиот спектар на материјали, бои и оков  со кој располагаме можете да создадете убав, удобен и квалитетен простор за домување и работа. Ваше е само да ја разработите идеата, а ние ќе Ви понудиме и помогнеме околу изборот на МАТЕРИЈАЛИТЕ:
-ОПЛЕМЕНЕТА ИВЕРКА: од познатите производители Лесна, Алфавуд, Егер, Старвуд , Фалко и Кроношпан,
-МЕДИЈАПАН: суров, оплеменет и флексибилен,
-ПАНЕЛИ СО ВИСОК СЈАЈ: медијапански панели оплеменети со Акрилна фолија и медијапански панели оплеменети со PVC фолија,
-ФУРНИР: фурнирана иверка и фурниран медијапан,
-ЛЕСОНИТ:HDF плочи со повеќе нијанси и димензии,
-ПОСТФОРМИНГ ВРАТИЧКИ: со голем избор на нијанси,
-РАБОТНИ ПЛОЧИ: со различни димензии и квалитет (влагоотпорни, водотпорни и стандардни)
-ОСТАНАТИ ПЛОЧИ: Сировинска иверка, LSB плочи и Еуро панел.

За да можете да ја реализирате Вашата идеа тука сме да Ви ги понудиме најсовремените МЕХАНИЗМИ и останати АКСЕСОАРИ за мебел, како :
-КАНТ ТРАКА:PVC, ABS, Фурнирана, Алуминиумска, Трака со висок сјај, Дизајнирана трака. Со соодветни димензии и дебелини.
-МЕДИЈАПАНСКИ ЛАЈСНИ: со различни форми, дезени и нијанси (во мат и сјај варијанта).
-ОКОВ: шрафови, типли, ексцентри, метални и пластични аголници, различни модели на спојни елементи и држачи, ногари, тркалца, закачалки, рачки, брави, шарки, амортизери, шини за фиоки, елементи за вградувањеа (корпи, решетки, вагонетки), заштитни лајсни, т-лајсни, шини за лизгачки врати, рачки лајсни, п-лајсни, механизми за лизгање, сет кабли, дистанцери, базични системи за кревети со нагорно отварање, латофлекс и тн.
-МИЈАЛНИЦИ И ЧЕШМИ: ростфајтни и гранитни со различни дезени, димензии и бои.

Но за идеата непречено да се реализира и истата да се стави во функција Ви ги нудиме и следниве УСЛУГИ:
- КРОЕЊЕ НА ПЛОЧЕСТ МАТЕРИЈАЛ: иверки, медијапан, лесонит, работни плочи со професионални CAT компјутерски машини,
- КАНТИРАЊЕ НА КРОЕНИ МАТЕРИЈАЛИ:со софистицирана германска технологија за кантирање со ABS трака со различна големина и дебелина 22*2, 22*04, 28*2, 28*04, 42*2, 44*2, 48*2 и 54*2,

*Кантирање со фурнирски траки
-ОБРАБОТКА НА CNC МАШИНА: на плочест материјал, од наједноставни форми, облини и кругови до најсофистицирани профили,
*Компјутерско перфорирање на елементи,
*Компјутерско бушење за ексцентри и типли на елементи,
*Компјутерско жлебање на отвори за стакло, огледало и лесонит,
*Отварање на отвори за садопери во работни плочи,
*Жлебање за различни алуминиумски профили,
*Бушење на отвори за шарки по стандардни и вонстандардни димензии,
*Кроење на медијапански лајсни под “гер” агол, бушење за машнички и нивно целосно склопување,
*Површинско профилирање на медијапански фронтови,
*Кроење на плочест материјал под агол од 45’
*кроење косини,
*Бушење за механизми за лизгачки врати,
*Вршење услуги на мембранска преса,
*Обработка и оплеменување на медијапански фронтови со 3D PVC фолии на вакум преса,
-ИЗРАБОТКА НА МОНОБЛОК ЕЛЕМЕНТ,
-ИЗРАБОТКА НА МЕДИЈАПАНСКИ ОБЛИ ВРАТИ, можност за изработка на цел елемент или полупроизвод (само фронт и сл.)

    ГАЛЕРИЈА           

 

Карат-М

     МАПА                 

Печати