log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

PRECIOSA COMPANY

logo3 E-mail: preciosa.skopje@yahoo.com
WEB страна: www.preciosa.com
FB страна:  https://www.facebook.com/preciosa.mk/
Телефон: 23122517
Адреса: ГТЦ, Скопје

      ОПИС                

PRECIOSA® COMPANY

Preciosa® е основана на 10 Април 1948 година и моментално е една од најзначајните производители и извозници од индустријата за производство на Чешки кристал и накит. Таа ја продолжува традицијата на производство на стакло во Северна Бохемија што почнала да се развива во почетокот на 14 век. Низ повеќе од 60 години постоење Preciosa® го изградила името на пазарот како производител на Чешки кристал и камчиња за накит со висок квалитет.
Како што Чешкиот кристал е познат по својата брилијантност и сјај, кубичните цирконски камчиња за накит исто така можат да ги подобрат највисоките можни оптички својства.
Заеднички именител на овие исклучителни својства е апсолутно невидливата, мајсторска обработка, заради која Preciosa® добила интернационално реноме.
Името Preciosa® е изведено од латинскиот јазик и значи скапоценост, вредност.

    ГАЛЕРИЈА           

 

PRECIOSA COMPANY

     МАПА                 

Печати