log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

Таурус Фармс

taurusfarms logo

Адреса: ул.Маршал Тито бб, Богданци, Македонија
Телефон: +389 34 221 015
E-маил: info@taurusfarms.mk

web   fbfb  

Работно време:
Пон - Пет од 08:00 до 16:00

      ОПИС                

ДПТУ Таурус Фармс Д.О.О. е основана во 2010 година како германска инвестиција, лоцирана во Богданци, Република Македонија со цел во сосема природна средина да се произведува овошје и зеленчук за да ги задоволи нашите клиенти. Главната активност на компанијата е производство и купување на свежо овошје и зеленчук.

Првиот план на проектот на нашата компанија беше во 2012 година кога беa изградени нашите први ултрамодерни овоштарници со површина од 15 хектари со јаболка и круши. Од тогаш беа засадени околу 350 хектари овошни дрвја и зеленчуци (и конвенционални и органски).

Македонија е земја која нуди многу добри услови за одгледување на овошје и зеленчук поради својата идеална географска положба. Ова ги опфаќа временските услови како врнежи од дожд, многубројните сончеви часови, аголот на инциденцата на сончевото зрачење и големиот јаз меѓу топлина и студ од ноќта и денот. Сето ова е важно за производство на овошје и зеленчук порано од другите земји.

Растечкиот акцент е на производство на јаболка. Плантажите се подготвуваат според моделот на интензивно земјоделство во Германија и Јужен Тирол, со консултанти, експерти и добавувачи од Италија. За целите на пакетот во 2012 година е изграден магацин со површина од 500 квадратни метри за ладење и складирање на производи. За да го задржиме совршениот квалитет на производот, ние сме во процедура за изградба на нов магацин со ULO ладилна комора.

Плантацијата се наоѓа на пет локации Богданци, Паљурци, Милетково, Прдејци и Миравци и сите се на неколку километри од седиштето на компанијата.

Дел од овошјето и зеленчукот се органски и најголем дел се конвенционални, а целта неколку години да стане органски

 

    ГАЛЕРИЈА           

 

Таурус Фармс

     МАПА                 

Печати