log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

Д-р Налетоски

drnaletoski logo

Адреса: ул.1244 бр.36, Ѓорче Петров, Скопје, Македонија
Телефон: +389 2 2036 161
Мобилен: +389 75 246 611
еmail:pandorce@yahoo.com

Работно време:
Пон - Пет од 09:00 до 20:00
Саб од 09:00 до 14:00

      ОПИС                

Д-р Налетоски е ветеринарна амбуланта која ги врши следите услуги:

- Клинички прегледи и терапија
- Вакцинации, дехелминтизации
- Хируршки интервенции
- Обработка на рани
- Козметички операции
- Цревна ресекција (страни тела, случајни или повреди од лов)
- Стерилизација и кастрации
- Лекување од кила
- Хирургија на желудник
- Простатектомија
- Цистомија
- Уретромија
- Дентални заболувања
- Чистење на забен камен
- Отолошки заболувања
- Офтамолошки заболувања
- Репродуктивни пореметувања
- Вештачко осеменување
- Паразитски испитувања
- Дерматолошки заболувања
- Храна, витамини и минерали
- Продавница за миленици
- Бесплатни ветеринарни совети

• ХЕМАТОМИЈА:
ERY, LEU, HGB, PCV, MCV, MCH, MCHC, PLT.

• БИОХЕМИЈА (Спектрофотометрија)
ALT, AST, AP, CK, g-GT, BIL-total, BIL-Direct, TOTAL-PROTEINS, АЛБУМИНИ, КРЕАТИНИН, УРЕА , ГЛУКОЗА, ФОСФОР-неоргански, КАЛЦИУМ, ХЛОР, МАГНЕЗИУМ, ЈОД . Резултатите од биохемискиот профил се под постојана квалитетна контрола која вклучува проценка по вообичаени стандарди.

• АНАЛИЗА НА УРИНА:
Леукоцити, Нитрити , pH, Конкретен гравидитет, Протеини, Глукоза, Кетонски тела, Уробилиноген, Билирубин, Крв, Креатинин, Уреа

• КРВНА ПРОЦЕНКА:
За порценка на еритроцитни болести, леукоцитна формула и други болести кои се откриваат со проста крвна анализа.

• АНТИБИОТСКИ ТЕСТ:
Користејќи групна култивација се отркива адекватниот антибактериски лек. Тестот вклучува 14 анибактериски лекови кои вообичаено се користат во праксата, плус 7 помалку користени лекови за отпорни бактерии.

• КОПРОЛОШКА АНАЛИЗА:
Откривање на паразитски јајца во фецесот на животните користејќи техники на седиментација и флоатација.

    ГАЛЕРИЈА           

 

Д-р Налетоски

     МАПА                 

Печати