log in

.

800x205px

Facebook Popup by Acvilla

Следете ги сите новости од Biznis.eu.mk !

Изработено од Acvilla

Close

ЕЛМЕД

elmed logo3  

      ОПИС                

ПОДЕТАЛНО ЗА КОМПАНИЈАТА

 ЕЛМЕД

Индустрија

Компанијата ЕЛМЕД ја започнува својата дејност во 1991 година во секторот на индустријата преку поддршка со опрема за индустриското обележување и следливост на производ каде сѐ уште работи како водечка куќа во Македонија. Годините работа и истражување на пазарот овозможуваат во 1995 година компанијата својата експертиза да ја прошири и во медицинскиот сектор.

Во доменот на индустријата ЕЛМЕД претставува генерален застапник на следните светски брендови:

• • DOMINO – водечки светски производител на системи за бесконтактно обележување. Познато е дека Domino апаратите се лидер во светот за ink jet маркирање. Познатите свтески компании како што се Coca Cola, Pepsi, Nestle и многу други веќе долго време ги означуваат своите производи со Domino маркирачите, што е повеќе од доказ за нивниот квалитет и традиционалната Англиска доверливост.

• • WIEDENBACH – претставува водечки снабдувач на континуирани Ink-jet принтери, како и специјални апликативни решенија.

• • ANSER – производител на термал Ink-jet принтери базирани на термал Ink-jet технологијата која претставува ценовно ефикасно решение за индустриско обележување на производите.

• • LOMA – претставува светски врв во дизајн и производство на метал детектори, проточни ваги и X-ray системи наменети за прехрамбената, фармацевтската и индустријата за пакување. Проектирани се за да ги задоволат најстрогите стандарди поврзани со безбедноста на производите, идентификување на недостатоците на производите и елиминација на секоја можност за контаминација.

• • HERMA – преставува водечки производител на системи за апликација на самолепливи етикети. Дизајнира и произведува високо квалитетни стандарни и системи за етикетирање со специјална примена.

• • ROBOPAC – светски лидер во производство на автоматски машини и системи за завиткување на производите со најлонска фолија и истите се прилагодени според специфичните барања на клиентите со што се обезбедува заштита и стабилност на производите при складирање или транспорт.

• • VALCO MELTON – компанија за производство на системи специјализирани за лепење со топлив лепак. Машините се одликуваат со оптимална доверливост и потполна контрола на работата се со цел да се задоволат потребите на корисниците ширум светот.

• • FT SYSTEM – компанија за производство на опрема за инспекција и контрола на производи која осигурува исправност на пакувањето и визуелниот изглед на производот, со што се обезбедува квалитет на производите и брендот. Инспекциските системи својата примена ја ноѓаат во индустријата за пијалоци, храна, хемија, козметика како и фармацевтската индустрија.

• • SISMA и TELESIS–светски познатi производителi чија дејност е дизајн и производство на високо-прецизни ласерски уреди наменети за обележување во индустријата и златарството. Ласерите овозможуваат трајно обележување на производи како што се: метални компоненти, пластика и други цврсти елементи како и можност за прецизно сечење на материјалите при големи брзини.

• • TOSHIBA и CAB – се производители со широка палета на принтери за етикети со највисок квалитет, исклучителни перформанси и доверливост кои работат на принцип термо-трансфер и термо-директ технологија.

• • ARMOR (INKANTO) – компанија лидер во производство на рибони кои се користат при термо-трансфер технологијата на принтање на баркодови,QR кодови, логоа и други информации на етикетите или флексибилните пакувања. Познати се по отпорноста на абразија при ракување како и на температурни, хемиски и климатски влијанија.

 ЕЛМЕД

Медицина

Уште од 1995 година Елмед ја проширува својата дејност и кон промоција, продажба и сервис на врвни апарати од областа на медицината преку брендовите:

• • ISKRA MEDICAL – докажан бренд во медицинскиот домен преку производство на сертифицирани виококвалитетни апарати за физикална терапија, рехабилитација, спортска и естетска медицина. Апаратите ги исполнуваат критериумите на запдно-европскиот пазар кој секојдневно поставува нови и се построги норми кога станува збор за производство на апарати за физикална терапија.

• • SCHILLER AG – лидер производител на апарати за кардио-пулмонална дијагностика и компанија која повеќе од 4 декади е препознатлива како пионер и иноватор во развој и производство на апарати за ЕКГ, холтери за крвен притисок, ЕКГ холтер рекордери, дефибрилатори, спирометри, пациент монитори како и медицински софтверски решенија.

    ГАЛЕРИЈА           

 

ЕЛМЕД

     МАПА                 

Печати

     КОНТАКТ                 


Адреса: ул.27 бр 16/г н. Илинден
1041 Скопје Македонија
Тел: +389 (0)2/3216 577 , +389 (0)2/3232 630
Моб: +389 (0)78/395 561 , +389 (0)78/200 209
Е-маил: elmed@elmedmk.com.mk

 web    fbfb    linkedin    twiter    youtube