log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

ПСУЗ Ваш нов дом

vasnovdomlogo

Адреса:Ул.Рафаел Батино бр.29, Хром, 1000 Скопје
Телефон: 02/2 031-689
E-mail: vasnovdom@yahoo.com

      fbfb 

      ОПИС                

 

ПУСЗ Ваш нов дом е лиценцирана установо која покрај сместување пружа и нега и грижа за стари и инзнемоштени лица.
Домот успешно фунционира од 2009 година и е со мал капацитет за сместување од 14 лица. Тоа им овозможува на корисниците на услугите една семејна атмосфера, како и подобра и поквалитетна состојба. Лоциран е во населба Хром, на ул.Рафаел Батино бр.29 и се простира на површина од 1000 м2 и истиот се состои од соби за сместување на корисници, просторија за дневен престој, кујна, тераси и лифт со чија помош неподвижните и потешкоподвижните корисници без проблем можат да слезат и да уживаат во убаво уредениот и широко простран двор. Овој дом го нуди токму она што старите лица го посакуваат, простор за движење и природна средина,а покрај самиот двор тече реката Вардар, што е прекрасен спој на урбана и еколошки чиста природна средина, вистинска убавина и уживање за корисниците кои своите дневни проекти ги прават по течението на реката Вардар.Истата околина ги поттикнува корисниците голем дел од времето да минуваат во дворот, кој е опремен со клупи и маси, и да уживаат во жуборот на фонтаната и прекрасната глетка од зеленило и цвеќиња додека ги играат своите омилени друштвени игри.
ПСУЗ Ваш нов дом е установа која настојува да им обезбеди квалитетен живот на своите корисници, а тоа го обезбедува преку:
-24 часа основна нега и грижа за своите корисници обезбедена од страна на стучен тим составен од: негувателки, медицинска сестра, доктор по потреба и социјален работник, кој пак овозможува вклучување на корисниците во друштвени игри и социјални активности во рамките на нивните можности.
-Високо квалитетна храна која се состои од пет оброка, и тоа 3 главни и две ужинки. Грижата за здравата исхрана зазема важно место. Салатите, овошјето и компотите се неминовен дел од исхраната на нашите корисници. 
-Хигиената во домот е подеднакво важна, како и негата и грижата за самите корисници, а за тоа можат да посведочат и сите оние кои го посетиле нашиот дом. 

Да ги згрижиме и заштитиме нашите постари родители. Да им го пружиме она што им е потребно, но, и она што тие го заслужуваат: топол дом, нега, внимание... Средина во која нивната старост ќе претставува пријатно доживување, кое ќе го споделат со нивните врсници.


ПСУЗ Ваш нов дом.

    ГАЛЕРИЈА           

 

ПСУЗ Ваш нов дом

     МАПА                 

Печати