log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

Леарница Панко

learnicap 1 LOGO

Адреса: ул.2 бр 8 мирковци
1000 Скопје Македонја
Моб: +389 (070) 270 651
Е-маил: learnicapanko@hotmail.com

   fbfb

      ОПИС                

   Кратка историја за нас 

Занаетчиската работилница  “Леарница Панко “  од  Скопје  е основан 1989 година  од г-дин Панко Марковиќ кој  во седумдесетите години оди во Германија на усовршување на занаетот. Таа година и ја основа занаечиската работилница  “Занаетчија Леарница Панко “   која успешно работи  и твори до 2013 година кога заминува во пензија.  По неговото заминување занаетото го наследува неговиот си г-дин Ивица Марковиќ  кој  заедно со неговиот татко работат и творат долги  години, и поради тоа успешно продолжува да го води  долгогодишниот бизнис.

Леарнца Панко може да се пофали со многу проекти  кој ги добил  во проектот 2014 во  кои се изработени скулптури, бисти, парковски клупи, корпи за отпадоци, украсни лиени конделари. 

Нашата работа го краси и разубавува градот и ја разбива сивата монотонија во Скопје .

 

    ГАЛЕРИЈА           

 

Леарница Панко

     МАПА                 

Печати