log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

Центар за Природна Медицина

centarzaprirodnamedicina logo

Адреса:Ул. Алберт Ајнштајн 8-1/1 Скопје,Македонија
Телефон: 02 3 299 939,070 206-449
Е-маил:c.p.m@t-home

Работно време:
Понеделник - Петок 11 -20 часот
Работиме исклучиво со закажување

web   fbfb

      ОПИС                


ПРИРОДНА МЕДИЦИНА
Во Центарот за Природна Медицина, ние сме посветени на обезбедувње на услуги со нијвисок степен на задоволување на потребите на пациентите.
Со спектар на едукација и примена на знаење и методи на третмани за усогласување на телото и природата Ви помагаме да го вратите балансот и виталноста на сите функции на Вашиот организам.
Програмата за лекување со храна и здрави животни навики која се практикува во Центарот за Природна Медицина а чиј основач е Жаклина М.Христовска - лекар по природна медицина, претставува принцип за целосно излекување, превземаќи ја контролата врз своето здравје во сопствени раце. Тоа е начин на кој може човекот целосно да се слободи од многу непотребни лекарства, начин на кој може да се избегне скапа операција, да се дојде до целосна ревитализација и обнова на здравјето, да се зголеми имнитетот, односно, да се врати животната енерија.

Што е всушност природната медицина?
Природната медицина е област на научна и практична дејност чија цел е оддржување и зачувување на здравјето на луѓето со поврзување на достигнувањата во конвенционалната медицина и најбогатите традиции на народната медицина од најнапредните култури како и методите на диетологијата, нутриционизмот и фитотерапијата за спречување и лекување на болестите со помош на природни, пред се билни средства.

Биорезонантна терапија (МЕТА-ТЕРАПИЈА) е технологија заснована на принцип на квантна физика. Биорезонантна терапија потекнува од зборот Ресонате да бидат во согласност синхронизацијата во рамнотежата. Стресот предизвикува блокади во протокот на енергијата, што за возврат доаѓаат болестите.
МЕТА-ТЕРАПИЈА помага да се тргнат овие блокади и да му овозможи на телото да се излечи само. МЕТА-терапија е неинвазивна, безболна и го зајакнува имуниот систем.
Исто така е безбеден за трудници и деца.
Како Биорезонантната терапија функционирa:
Биорезонантната терапија користи стратешки поставени магнетни сензори на површината на главата. Електромагнетниот сигнал се пренесува преку слушалки со цел да се елиминираат блокадите во природниот проток на енергија во телото. Потребно се неколку терапии. Во минатите векови докажани се природни методи на лечење како што се: акупуктура, хомеопатија и фитотерапија кои се користат со голем успех.
МЕТА-ТЕРАПИЈА е изведена од овие темели, но сосема нова ситеза ја користи модерната компјутерска технологија. Поради оваа причина секогаш е можно да се најдат вистинските фреквенции кои се особено прилагодени на пациентот и кој се најпогодни за третман. Системската терапија ги пренесува овие компјутерски информации во телото во прецизно одредена количина и активира само лечење елиминација на токсини.
Трајно лечење е возможно само со целосна детоксикација на телото, намалување на стресот и реактивација на регулаторните системи на меридијан и централен нервен систем. Мета терапија му помага на телото во остранување на токсините и алергените.
Дополнително некои неутрални фактори на органските нарушувања, хроничниот стрес како и нарушените реакции на нервниот систем ке бидат неутрализирани со Мета терапија. И едното и другот се важни фактори за активација на имуниот систем и само лечењето.
 ИНФОРМАЦИСКА МЕДИЦИНA

Што претставува Информотерапијата? 

Информотерапијата претставува оддел во медицината кој го проучува влијанието на информацијата врз физиолошките, биохемиските, биофизичките и паталошките процеси во организмот на човекот, како и процесите на добивање, кодирање, чување декодирање и користење на информациите и ги разработува методите на примена на информацијата во лекување и превентивата.
Со методата успешно може да се утврдат многу рано настанати процеси кај некои заболувања и со самото тоа можност да се спречи нивно понатамошно развивање. Се утврдуваат акутните и хроничните болести во телото, се открива и болеста пред да се покажат клинички манифестации. Се одредува и степенот на заситеност од витамини и микроелементи, и многу важно се корегира неговата исхрана. Може да се утврди и причинителот на дадената дијагноза на одреден орган и е ефикасна во лекување на акутни хронични болести.
Исто така може да се утврдат и отровите, алергии, типот и видот на вируси и бактерии, паразити, габички, микоза, и сида. Да се утврдат анаболни процеси како и катаболочки процеси на имунолошкиот систем. Лимфен систем, и кај онколошките заболувања.
Колку долго трае терапијата ?
Секогаш различно во зависност од целокупната задравствена состојба на човекот, колку долго е присутно некое заболување, имуниот систем на човекот и.т.н. Најмалку една а најмногу до 3 сеанси и секоја трае по 21 ден. Секоја наредна сеанса се добива нов рецепт и терапија со точно пропишани правила за нејзина примена.

ИНФОРМОТЕРАПИЈА – МЕДИЦИНА НА ИДНИНАТА

•Едноставен преглед
Дијагностичкиот преглед и претходи на информотерапијата – информодијагностика по метод на доктор Volla (EV) која овозможува за многу кратко време да добиеме потполна и детална информација за функционалноста на органите и органските системи.
•Превенција
Промените на информативниот проток во клетките се јавуваат многу порано од самите болести и можно е да се измерат преку информодијагностички преглед. Тоа ни овозможува преку информотерапијата да делуваме превентивно и да ја вратиме рамнотежата на организмот пред развојот на болеста.
•Ефикасност
Поради дејствувањето на целиот организам преку клеточно ниво, информотерапијата е ефикасна кај многу болести, а поради целото свое холистичко дејствување е исклучително добра за болести на имунолошкиот ситем – алергии и автоимуни болести.
•Мерливост
Освен личното чувство на подобрување на здравјето, информотерапијата со помош на софистицирани апарати и уреди, мери и документира. По завршување на секој циклус може точно да се одреди пододбрување и планирање на траењето на терапијата.
•Холистичко дејство
Покрај тоа што делува на организмот во целина, овозможува и дејствување на одредени дисфункционални органи и системи на организмот односно ги обновува врските помеѓу нив.
•Индивидуализација
Преку анализа на мерењата добиени со информодијагностички преглед, се одредува индивидуална информотерапија. Измерените параметри за секој од пациентите се различни, така што секогаш се прават пред секој нов циклус на информотерапија.
•Неинвазивна и безболна терапија
Поради неинванзивноста на информотерапијата, исклучена е можноста од несакани ефекти, било какви зарази или алергиски реакции. Предноста на информотерапијата во однос на фармакотерапијата и физиотерапијата е користење на ниски количини на материја и енергија, така што веројатноста за штетно влијание на организмот скоро и да не постои.
•Без ограничувања Информотерапијата можат да ја користат сите, без оглед на возраста. Може да се искомбинира со други методи на лечење, а посебно е добро да се придржувате на правилна исхрана и општо здрав начин на живот.
Бахови капки за деблокирање на мисли и емоции
.Енергијата која ја носат и пренесуваат билките во себе ни ја пренесуваат на нас и делуваат на нашето емоционално поле, а не на физичко ниво т.е делуваат на нашето ментално ниво.Билките се многу подолго од нас лиѓето на планетата.
ФИТОТЕРАПИЈА
И нутриционистите, и нашите мајки со години ни говорат како витамините во таблети не се замена за зеленчукот. Денес научниците знаат зошто е тоа така. Се испоставило дека плодовите на овошјето и зеленчукот се преполни со состојки кои докажано го смалуваат ризикот од ракот. Тоа се фитохемикалии и антиоксиданси.
Дали се тие фитохемикалии во сродство со витамините?
Не, фитохемикалиите не се ни витамини ни минерали. Тие дури не се ниту хранливи материи во права смисла на зборот. “фито” е латински збор за билка. Тоа се природни хемикалии кои ги наоѓаме само во билките. Нив не е можно да ги добиеме од намирници од животинско потекло. Она што овие материи ги прави занимливи се нивните многубројни и различни механизми на делување во одбрана од ракот. И секојдневно се откриваат и листата се зголемува на таквите билки.

Генератор на био-бран за селективно електро-елиминација на патогени микроорганизми.

генератор на био-бран за селективно електро-елиминација на патогени микроорганизми.
-ХРОНИЧНИ болест во 100% од случаите се предизвикани од или придружени од паразитски инфекции и во 60% од случаите се предизвикани од страна на паразитски црви;
-ГЛИВИЧНИ инфекции денес се заразени повеќе од 25% од земјата;
-Према СЗО паразитски болест заразени речиси 75% од земјата, без разлика на нивото на општествениот живот.
Апаратот работи на следниов начин:
-80% од постоечките болести или се директно поврзани со штетници, или се последица на нивните витални активности во човечкиот организам.
Био-фреквенција на апаратот е електронски уред кој убива паразити, патогени бактерии, вируси и габи со помош на електромагнетни бранови на принципот – на биомагнетна резонанта без користење на медикаментозни средства.
Апаратот овозможува ефикасно лекување на двете активни и хронични заболувања, етимологијата на патогенезата на кои играат важна улога паразитски, бактериски и вирусни инфекции.
ДЕТОКСИКАЦИЈА
Dobivkite od od vakov tip na tretman:
Позитивен ефект при слабеење,Олеснување и ослободување од главоболки,Подобрување на флексибилноста на телото,Успорено стареење. Зголемена енергија,Подмладување и подобрена енергија на целото тело,Подобрување на апсорција на хранливите нутритиенти,Подобрување на способноста на телото за прочистување,Подобрување на метаболизмот,Подобрување на циркулацијата на крвта,Помага во намалување на болките во мускулите,Подобрување на сонот,Засилување на имуниот систем.

    ГАЛЕРИЈА           

 

Центар за Природна Медицина

     МАПА                 

Печати